Какво е външна и вътрешна рамка?

Вътрешната рамка е тази на която е опънато грундирано платно върху което се рисува. Тази рамка влиза във външната рамка която обикновенно се вижда. Външната рамка не е включена в цената. Голяма част от хората получават портрета на вътрешна рамка за да могат сами да изберат външната рамка. Това не е толкова лесно да се направи предварително без да се вижда самата картина. Най добре външната рамка се избира на място в ателие за рамки, като се налагат профилите на рамките върху самата картина. Обикновенно в едно ателие за рамки има около 200- 400 вида профили.


Какво е проект за портрет или картина ?

Например- фона на вашата снимка съдържа много ненужни детайли. Премахвам тези детайли и на тяхно място поставям друг фон, който да фокусира вниманието върху човека. Също така, от две различни снимки могат да бъдат събрани двама човека на едно място и да можете да видите, как точно ще стоят един до друг. Промяна на цвета на дрехите или подменянето им с други. Премахване на дразнещи детайли по лицето на портретувания. Чрез проекта вие можете да видите точно как ще изглежда портрета преди да съм започнал работа върху платното. Заедно с вас оформяме портрета така, че да отговаря на вашия вкус и същевремнно да бъде художествено издържан в духа на класическата живопис.


Колко време е нужно за изработването на един портрет?

Зависи от това колко човека искате да нарисувам и колко поръчки съм приел преди вашата. По принцип за един човек е нужно около 1-3 дена. Всеки портрет е уникален. Ако са двама времето е 2-4 дена. Много зависи от сложноста на портрета, колко детайли има по дрехите, осветление и т.н. Доставката е на следващия ден. Винаги е добре да поръчате колкото се може по-рано.


Снимките ми са от стар албум и не са цифрови. Какво мога да направя?

Моля отидете до най-близкото фотостудио, рекламна агенция или просто при някой, който има скенер. Там поискайте да сканират вашите снимки на резолюция 600dpi или по-голяма. След това просто изпратете снимките, като прикачен файл на моя имейл или помолете да го направят за вас във фотостудиото. Друг, но по-бавен начин е да се свържете с мен на телефон 0988 870 823 аз ще ви дам адрес на който можете да ми изпратите снимките си с фирма куриер. Имейл:


Как и кога се заплаща портрета?

Плащането става при получаването на картината, задължително изпращам портрета с опция "Отвори преди да платиш".


Рисувате ли с молив, пастели и други техники?

Да, по принцип, но ако настоявяте иначе обикновено работя с маслени бои включително чорно-белите портрети. Цената е същата въпреки различната техника, тъй като работата по това един портет да изглежда дабре е една и съща.


Мога ли да поръчам портрет в размер по мое желание и на каква цена?

Да разбира се можете, а цената за този размер ще бъде най близката до тези от ценоразписа на сайта. Но решаващо за цената е колко човека се рисуват размера също.


Къде рисувате?

София център. До Орлов мост.


Предлагате ли външни рамки за портретите?

Да предлагам добри външни рамки . Цената за единичен портрет 40х50 см. е 30-40лв. За двоен портрет 55/46 см. 35-40 лв. Това са приблизителни цени. За повече информация моля свържете се с мен или разгледайте сайта за рамки на фирмата с която работя в момента Alfa Commerce


Защита на личната ми информация и снимки?

Личните ви данни са само и единствено за контакт с вас. Да снимките ви без ваше съгласие не ги ползвам за реклама или каквото и да е друго. Портретите които рисувам са моя интелектуална собственост. И въпреки всичко искам вашето съгласие за да ги покажа.