Какво е външна и вътрешна рамка?

Вътрешната рамка е тази на която е опънато грундирано платно върху което се рисува. Тази рамка влиза във външната рамка която обикновенно се вижда. Голяма част от хората получават портрета на вътрешна рамка за да могат сами да изберат външната рамка. Това не е толкова лесно да се направи предварително без да се вижда самата картина. Най добре външната рамка се избира на място в ателие за рамки, като се налагат профилите на рамките върху самата картина. Обикновенно в едно ателие за рамки има около 200- 400 вида профили.


Какво е проект за портрет или картина ?

Например- фона на вашата снимка съдържа много ненужни детайли. Премахвам тези детайли и на тяхно място поставям друг фон, който да фокусира вниманието върху човека. Също така, от две различни снимки могат да бъдат събрани двама човека на едно място и да можете да видите, как точно ще стоят един до друг. Промяна на цвета на дрехите или подменянето им с други. Премахване на дразнещи детайли по лицето на портретувания. Чрез проекта вие можете да видите точно как ще изглежда портрета преди да съм започнал работа върху платното. Заедно с вас оформяме портрета така, че да отговаря на вашия вкус и същевремнно да бъде художествено издържан в духа на класическата живопис.


Колко време е нужно за изработването на един портрет?

Зависи от това колко човека искате да нарисувам и колко поръчки съм приел преди вашата. По принцип за един човек е нужно около 1-3 дена. Всеки портрет е уникален. Ако са двама времето е 2-4 дена. Много зависи от сложноста на портрета, колко детайли има по дрехите, осветление и т.н. Доставката е на следващия ден. Винаги е добре да поръчате колкото се може по-рано.


Снимките ми са от стар албум и не са цифрови. Какво мога да направя?

Моля отидете до най-близкото фотостудио, рекламна агенция или просто при някой, който има скенер. Там поискайте да сканират вашите снимки на резолюция 600dpi или по-голяма. След това просто изпратете снимките, като прикачен файл на моя имейл или помолете да го направят за вас във фотостудиото. Друг, но по-бавен начин е да се свържете с мен на телефон 0988 870 823 аз ще ви дам адрес на който можете да ми изпратите снимките си с фирма куриер. Имейл:


Как и кога се заплаща портрета?

Плащането става при получаването на картината, задължително изпращам портрета с опция "Отвори преди да платиш".


Рисувате ли с молив, пастели и други техники?

Да, по принцип, но ако настоявяте иначе обикновено работя с маслени бои включително чорно-белите портрети. Цената е същата въпреки различната техника, тъй като работата по това един портет да изглежда дабре е една и съща.


Мога ли да поръчам портрет в размер по мое желание и на каква цена?

Да разбира се можете, а цената за този размер ще бъде най близката до тези от ценоразписа на сайта. Но решаващо за цената е колко човека се рисуват размера също.


Къде рисувате?

София център. До Орлов мост.


Предлагате ли външни рамки за портретите?

Да предлагам добри външни рамки . Цената за единичен портрет 40х50 см. е 30-40лв. За двоен портрет 55/46 см. 35-40 лв. Това са приблизителни цени. За повече информация моля свържете се с мен или разгледайте сайта за рамки на фирмата с която работя в момента Alfa Commerce


Защита на личната ми информация и снимки?

Личните ви данни са само и единствено за контакт с вас. Да снимките ви без ваше съгласие не ги ползвам за реклама или каквото и да е друго. Портретите които рисувам са моя интелектуална собственост. И въпреки всичко искам вашето съгласие за да ги покажа.